Vedenia Devína sa oficiálne ujala staronová starostka Kolková

27.11.2018
0
Ľubica Kolková

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Vedenia bratislavského Devína sa na nové štvorročné funkčné obdobie v pondelok oficiálne ujala staronová starostka Ľubica Kolková (nezávislá). Stalo sa tak na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva, keď šéfka devínskej samosprávy spolu s novými poslancami zložila sľub.

"Dostali ste dôveru občanov a už v kampani ste sa vyjadrili k oblastiam, ktorým sa chcete venovať. Devín chceme mať spokojný, rozkvitajúci a dobre spravovaný. To je spoločný cieľ nás všetkých. Verím, že nájdeme spôsob k spolupráci, aby sme to splnili," skonštatovala Kolková, pre ktorú sa tým začalo štvrté funkčné obdobie.

Poslancom pripomenula, že v ich kompetencii a zodpovednosti je rozhodovať o využití rozpočtu, rozhodovať o tom, ktoré aktivity samosprávy budú z neho plnené, či o schvaľovaní plánu práce miestneho kontrolóra. Zdôraznila tiež, že za uplynulé volebné obdobia sa nestalo, že by niektorý z poslancov nemal niekedy prístup k informáciám a dátam. "Právo na to máte. Úrad nie je súkromná obchodná spoločnosť, ale vec verejná," poznamenala Kolková. Jej povereným zástupcom sa stal poslanec Igor Prieložný.

Na ustanovujúcom zasadnutí sa taktiež zriadilo päť komisií miestneho zastupiteľstva a schválení boli ich predsedovia.

Do miestneho zastupiteľstva si Devínčania v novembrových komunálnych voľbách zvolili siedmich zástupcov, z toho štyroch mužov a tri ženy. Sú nimi Pavol Murín, Rastislav Kunst, Igor Prieložný, Katarína Šulovská, Jana Jakubkovič, Zuzana Šubová a Gabriel Drobniak.

Pomer medzi nezávislými poslancami a poslancami politických zoskupení je takmer vyrovnaný. Traja z poslancov sú nezávislí, o jedného poslanca viac majú politické zoskupenia. Tie si zvyšné štyri poslanecké miesta rozdelili na polovicu. Dvaja poslanci reprezentujú dvojkoalíciu Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia a rovnako dvoch má v miestnom parlamente šesťkoalícia SaS, OĽaNO, Sme rodina, KDH, Nova a Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska.

Záujmy mestskej časti bude v bratislavskom mestskom zastupiteľstve najbližšie štyri roky presadzovať pokračujúci miestny poslanec Rastislav Kunst. Ten na tomto poste nahradí doterajšieho mestského poslanca Ignáca Koleka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?