Z Gessayovej sa stane športovo-relaxačná zóna

29.10.2018
ZŠ Gessayova

Zdroj: Miestny úrad Petržalka

Páčil sa vám článok?

V posledných mesiacoch mohli obyvatelia Petržalky postrehnúť, že na Gessayovej ulici pribudlo nové workoutové ihrisko a že sa zároveň chystá revitalizácia starších detských ihrísk, patriacich do správy petržalskej mestskej časti.

Novo dokončené workoutové ihrisko, ktoré nerealizovala MČ, ale Generálny investor Bratislavy, je však v správe hlavného mesta. Detské ihriská na Gessayovej 22 a 19 bude revitalizovať petržalská samospráva. Gessayova ulica sa tak premení na multifunkčnú športovú a voľnočasovú zónu pre dospelých, deti a mládež.

V lete mestská časť už jedno ihrisko na Gessayovej ulici vynovila, a to multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Gessayova 2, ktorý je verejne prístupný. Projekt spočíval vo výmene umelého trávnika osadeného v r. 2010. Rekonštrukcia ihriska zahŕňala vyčistenie trávnika a doplnenie jeho chýbajúcich častí. Povrch bol hĺbkovo prečistený a dopieskovaný kremičitým pieskom. Chýbajúce diely mantinelu boli doplnilnené a poškodené kusy vymenené za nové. Kvôli bezpečnosti bolo hrisko poistené zabudovaním systému proti krádeži, ktoré slúži na upevnenie madiel. Celková cena prác vyšla na 12 350 eur, ihrisko bolo odovzdané do užívania v auguste tohto roku.

Pôvodné ihrisko na Gessayovej 22 bude po 10 rokoch dobudované o gumenú dopadovú plochu a nové cvičiace a hracie prvky. Na existujúcu betónovú plochu bude inštalovaná fitnes streetworkoutová zostava a hojdačka, tzv. hniezdo. Celkové náklady sa vyšplhajú na 14 400 eur.

Ďalšie ihrisko na Gessayovej 19, patriace do správy MPVPS, takisto podstúpi rekonštrukciu. V spolupráci s  MČ Petržalka bude na ihrisku osadené hasičské autíčko, opravená šmykľavka a inštalovaný bezpečnostný sedák na hojdačku.

(TS)

 

 

Páčil sa vám článok?