BSK: Spolupráca s Dolným Rakúskom pokračuje

13.9.2018
Juraj Droba a krajinský radca dolného Rakúska Martin Eichtinger

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

V utorok sa v St. Pӧltene v Dolnom Rakúsku uskutočnilo stretnutie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu a krajinského radcu Dolného Rakúska Martina Eichtingera.  Cieľom bolo definovanie aktivít spoločnej cezhraničnej spolupráce na najbližšie obdobie.

„V politike som absolvoval stovky medzinárodných stretnutí, ale žiadne nebolo také konštruktívne a orientované na výsledok ako dnešné s predstaviteľmi spolkovej krajiny Niederösterreich. Za dve hodiny rokovaní sme dohodli veľa konkrétnych vecí,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Výsledkom stretnutia bol dohodnutie krokov pri výstavbe cyklomostu Vysoká pri Morave - Marchegg, príprave dlho očakávaného cestného mostu cez rieku Morava, na programe kultúrnych podujatí k 30. výročiu pádu železnej opony, príprave projektu prevozu komplikovaných pôrodných prípadov z Hainburgu do Fakultnej nemocnice v Bratislave, nového projektu vybudovania Ekocentra v Čunove v spolupráci s Ekocentrom Donau Auen s cieľom podporiť ekovýchovu a ochranu prírodného dedičstva a spoločný lobing v Bruseli za eurofondy aj pre vyspelé regióny.

Zdroj: TS

Juraj Droba a krajinský radca dolného Rakúska Martin Eichtinger

Súčasťou pracovného stretnutia bola aj prehliadka výstavy „Súčasné slovenské výtvarné umenie“ a oficiálne prijatie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu predsedníčkou Krajinskej vlády Dolného Rakúska Johannou Mikl-Leitner, na ktorom si potvrdili spoluprácu na aktivitách, ktoré boli predmetom pracovného stretnutia.

Dohoda  Bratislavského samosprávneho kraja s Dolným Rakúskom o cezhraničnej spolupráci je podpísaná na roky 2015-2019 a automaticky sa predlžuje ďalej, pokiaľ ju jeden z partnerov nevypovie. Je to v poradí už 3. zmluva s Dolným Rakúskom.

(TASR)

Páčil sa vám článok?