Tri župné školy dostali dotáciu takmer štvrť milióna eur

11.9.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Školám v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pridelilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR finančné prostriedky v rámci výzvy zameranej na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy. Tri z nich získali na rekonštrukciu telocviční takmer štvrť milióna eur.

„Sme veľmi vďační, že je župa medzi úspešnými žiadateľmi tejto výzvy. Ministerke školstva budem písať ďakovný list. Aj napriek tomu, že sme predložili desať žiadostí, sme radi, že sa podarilo získať financie pre naše tri školy. Preto by sme boli veľmi radi ak by sa do budúcnosti navýšili prostriedkov v rámci tejto  výzvy, teda na rekonštrukcie telocviční, nakoľko treba stále investovať do vzdelávania a aj športovej výchovy,“ poďakoval a ozrejmil bratislavský župan Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj podal celkovo desať žiadostí. Z nich boli podporené tri. Trom župným školám tak bolo pridelených 228 249,32 eur. Vďaka finančným prostriedkom budú na Gymnáziu na Hubeného ulici v Bratislave a na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej na ulici K. Adlera v Bratislave zrekonštruované sociálne zariadenia v telocvični a v Spojenej škole Ivanka pri Dunaji zase cvičebný priestor, elektroinštalácia, ústredné kúrenie a sociálne zariadenia.

(TS,nc)

 

 

Páčil sa vám článok?