Petržalka cez prázdniny zrekonštruovala školy a škôlky

6.9.2018
0
Zatepľovanie ZŠ Iľjušinova

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka využila v lete voľné dni na rekonštrukciu priestorov a areálov vybraných základných a materských škôl. Niektoré práce sa začali už na jar, no do konca ich dotiahli v lete. Celkovo zrekonštruovali sedem základných a tri materské školy a náklady sa vyšplhali na viac ako 763-tisíc eur.

"Od marca tohto roka do augusta sme v ZŠ Turnianska robili rekonštrukciu technológie a rozvodov vody strojovne bazéna, ktoré boli značne opotrebované a skorodované. V marci boli spustené opravné práce aj v ZŠ Prokofievova, kde sme vynovili kanalizáciu, elektriku aj schody. ZŠ Prokofievova aj ZŠ Dudova prešli rekonštrukciou šatní a umyvární pri telocvičniach. V júni aj v júli sme sa venovali výmene vzuchotechniky v jedálni v ZŠ Lachova  a v júli sme takisto zrekonštruovali povrch telocvične v ZŠ Nobelovo námestie. K náročnejším aktivitám patrili rekonštrukcie striech, a to na budovách ZŠ Tupolevova a Turnianska, kde sa momentálne práce ukončujú. K dôležitým priestorom nepochybne patrili hygienické zriadenia, ktoré boli zrekonštruované v štyroch základných školách – ZŠ Tupolevova, Lachova, Pankúchova a Prokofievova. Mysleli sme aj na kapacitné možnosti a v ZŠ Pankúchova a Turnianska sme v auguste rozširovali triedy," vysvetlila Mária Halašková z petržalského miestneho úradu.

Pokiaľ ide o materské školy, od mája vynovili tri, pričom na dvoch sa práce ešte dokončujú. Medzi prvými bola MŠ Macharova, kde okrem rekonštrukcie hygienických zariadení vymaľovali priestory budovy. 

"Na jeseň budeme s rekonštrukčnými prácami pokračovať aj v ďalších petržalských základných a materských školách. V najbližších týždňoch nás čaká rekonštrukcia atiky v ZŠ Budatínska za 12-tisíc eur, no viac sa budeme sústrediť na materské školy. V septembri inovujeme v MŠ Šustekova osvetlenie za viac ako 63-tisíc eur, v októbri investujeme cca 48-tisíc eur na inováciu protipožiarneho shodiska v MŠ Tupolevova. V októbri plánujeme zrekonštruovať odvodňovací systém areálu MŠ Bohrova a takisto oporné múry v MŠ Lietavská," dodala Halašková.

Celkové náklady na rekonštrukciu tak stúpnu o viac ako 156-tisíc eur. Tohtoročné rekonštrukcie materských a základných škôl teda stáli mestskú časť takmer milión eur.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?