Karlova Ves otvorí individuálne počítačové kurzy pre seniorov

4.9.2018
V starom meste sa začína festival peknej jesene - Seniori
Páčil sa vám článok?

Karlova Ves otvorí v septembri individuálne počítačové kurzy pre seniorov, ktorí majú svoje osobné počítače. Zároveň sú hodiny určené aj seniorom, ktorí sa chcú naučiť pracovať s tabletom alebo smartphonom.

Karloveský miestny úrad otvorením individuálnych kurzov reaguje na požiadavku seniorov. Študenti mali na predošlých kurzoch rozdielnu úroveň zručností a viacerí vyjadrili prianie, že by potrebovali individuálny prístup. Individuálna lekcia trvá 120 min. a môžu sa jej zúčastniť maximálne traja seniori.

Lekcie budú prebiehať každý štvrtok od 20. 9. v dennom centre na Pribišovej 8 alebo Tilgnerovej 1/a.

V prípade záujmu je potrebné objednať sa prostredníctvom mailu dennecentra@karlovaves.sk, telefonicky na čísle 0940 634 198 alebo osobne po vopred dohodnutom termíne na Miestnom úrade MČ Bratislava-Karlova Ves, na oddelení sociálnych vecí u Dominiky Ďatelinkovej.

Nepracujúci seniori s trvalým pobytom v Karlovej Vsi môžu požiadať o zľavu preukázaním dokladu totožnosti a dokladu o výške príjmu zo sociálnej poisťovne. Sumy za lekciu po uplatnení zľavy sú nasledovné: príjem do 199,48 eur - 2 eurá; príjem do 269,50 eur - 3 eurá;  príjem do 539 eur  - 4 eurá; príjem do 639 eur –  5 eur; príjem do 808,5 eur - 6 eur, príjem nad 808,5 – 8 eur. Príjem nad 1078 eur, pracujúci seniori a seniori z iných MČ platia 10 eur za lekciu.

(TS)

Páčil sa vám článok?