Slávnostne otvorili novú škôlku na Vyšehradskej

3.9.2018
Materská škola na Vyšehradskej

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

Termíny posunulo aj verejné obstarávanie, takže so samotnou rekonštrukciou miestna časť začala až vo februári roku 2017. Dnes do siedmich tried dnes prišlo 165 detí, o ktoré sa bude starať 14 učiteliek.

"Keď sme sa pred tromi rokmi uchádzali o vládnu dotáciu na rekonštrukciu materskej školy na Vyšehradskej ulici, ktorá dovtedy roky chátrala, verili sme, že ju dostaneme a že tak budeme môcť uspokojiť viac rodičov, ktorí majú doma škôlkarov. Sme naozaj radi, že sa nám nakoniec dotáciu získať podarilo a dnes sme mali tú česť byť pri otvorení našej najmodernejšej materskej školy," informovala Mária Halašková z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Aj samotná rekonštrukcia priniesla mnohé prekvapenia, napríklad bolo potrebné zrekonštruovať aj vodovod mimo areálu budovy. O tom by určite vedeli rozprávať zástupcovia spoločnosti SOAR, ktorá ako víťaz verejnej súťaže budovu rekonštruovala.

Zdroj: TS

Zdroj: TS

​Počas rekonštrukcie sa kompletne odstránili všetky pôvodné priečky, obvodové murivo, strešný plášť, výplňové konštrukcie… Zachovaný zostal vlastne len nosný skelet. Vybudovali sa nové rozvody – vykurovanie, kanalizácia, voda, elektroinštalácie. Dnes má materská škola väčšiu plochu, je dispozične prehľadnejšia a stavba je podstatne menej energeticky náročná. Všetky práce nepokryla 400-tisícová vládna dotácia, preto si mestská časť musela na rekonštrukciu vziať aj úver. Celková suma sa vyšplhala na vyše dva milióny eur.

V rámci rekonštrukcie sa nanovo obnovili aj chodníky, oplotenie, ihrisko a vysadila sa zeleň.

Dnes sme otvorili našu najmodernejšiu škôlku, škôlku hodnú tretieho tisícročia. Do siedmich tried dnes prišlo 165 detí, o ktoré sa bude starať 14 učiteliek. Chcem im všetkým zaželať, aby sa v tejto materskej škole dobre cítili, aby sem radi chodili. Zároveň sa chcem poďakovať vedeniu spoločnosti SOAR a ostatným dodávateľským firmám za dobre vykonanú prácu a dodržanie časového harmonogramu. V neposlednom rade chcem poďakovať mojim kolegom a kolegyniam z odboru projektového riadenia, školstva a zo Strediska služieb školám, ktorí nemalou mierou prispeli k tomu, že dnes túto škôlku slávnostne otvárame,“ povedal na záver slávnostného otvorenia škôlky starosta Vladimír Bajan.

(TS)

Páčil sa vám článok?