Podchod na Trnavskom mýte, komunikácie a MHD sú už plne funkčné

2.9.2018
Podchod na Trnavskom mýte

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

​Následky prívalových dažďov sa počas noci a dnešného rána podarilo odstrániť, komunikácie sú zjazdné, podchody funkčné a MHD funguje bez obmedzení. Podchod na Trnavskom mýte bol plne funkčný včera o 19:30 hod.

Všetky havarijné a ochranné systémy podchodu sú funkčné a boli automaticky spustené. Vďaka tomu došlo len k malému zatečeniu v priestoroch pod nástupištiami električiek, ktoré bolo obratom odstránené. Včera bola na miesto privolaná aj upratovacia služba, ktorá podchod vyčistila. "Vzniknutá situácia je pod kontrolou a podchod na Trnavskom mýte je plne funkčný, rovnako aj jednotlivé prevádzky fungujú v normálnom režime. Situáciu monitorujeme a v prípade ďalšej vlny nárazových zrážok sme pripravení v plnom rozsahu," potvrdil Martin Šramko generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s

Zdroj: TS

Zdroj: TS

Zdroj: TS

Primátor Ivo Nesrovnal dnes na tlačovom brífingu oznámil, že okamžite po daždi nasadili ľudí a techniku, a jednotliví dispečeri pracovali celú noc. Koordinovali sme postup všetkých zložiek a informovali verejnosť. Prívalové dažde zasiahli aj podchod na Trnavskom mýte. Kontrolné mechanizmy správne zafungovali a podchod bol do dvoch hodín upravený, vyčistený a plne funkčný,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Chcem sa poďakovať našim dispečerom, mestským policajtom, hasičom, pracovníkom DPB a BVS, ktorí situáciu celu noc aktívne riešili a pomohli ju zvládnuť tak, že dnes funguje mesto bez obmedzení,“ dodal dnes na mimoriadnom tlačovom brífingu primátor Ivo Nesrovnal.

 "Prívalovým dažďom a klimatickým zmenám zabrániť nedokážeme. Čo vieme, je pripraviť mesto a jeho organizácie, aby škody po takýchto prívalových dažďoch boli čo najmenšie. To sme spravili," uviedol primátor.

Podľa predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zsolta Lukáča je však problém so zatápaním ciest a podchodov dlhodobý. Spôsobuje ho dažďová voda, ktorá do Bratislavy steká z Karpát. Kanalizácia, ktorá je primárne určená na splašky, ju nedokáže pohltiť. Nesrovnal reagoval, že mesto už vodozádržné opatrenia realizuje, po júnových dažďoch začalo aj s opravou vpustov. "Sú to, samozrejme, investične obrovské náklady," poznamenal.

Pre sobotňajší lejak nepremávali ani niektoré linky mestskej hromadnej dopravy. "Električková doprava bola plne obnovená v sobotu o 21.30 h, trolejbusová v nedeľu o 9.30 h," priblížil generálny riaditeľ bratislavského dopravného podniku Milan Urban. Medzitým na niektorých miestach premávala náhradná doprava.

Klimatické zmeny, ktorých dôsledkom sú aj prívalové dažde, spôsobujú obrovské problémy v celej Európe. Po prívalových dažďoch z júna 2018 sa hlavné mesto sústredilo na  najviac postihnuté miesta, kde sme v spolupráci s BVS vyčistili viaceré kanálové vpuste. V roku 2019 má hlavné mesto v pláne investovať do údržby kanalizácie a zvýšenia kvality vpustov viac ako 1 mil. eur.

(TS,)

 

Páčil sa vám článok?