V Biskupiciach pribudli supermarkety

16.11.2006
Páčil sa vám článok?

V Podunajských Biskupiciach sa od roku 1999 postavilo 31 bytových domov, ktoré ponúkajú 1155 bytov. Z toho dva bytové domy s 96 bytmi na Bodrockej a Uzbeckej ulici sú obecné a poskytujú nájomné byty.

Starosta Podunajských Biskupíc Oto Nevický nás informoval, že v mestskej časti sa dobudovala infraštruktúra v podobe supermarketov Billa a Lidl a pribudli aj drobné prevádzky a služby v bytových a polyfunkčných domoch. Vznikla mobilná ľadová plocha a mestská časť poskytla pozemky bassebalovému klubu Apollo, ktorý si vybudoval ihrisko.

Čiastočne bol zrekonštruovaný Dou kultúry Vetvár a obnova neminula ani kluby dôchodcov na Estónskej a Odeskej ulici. Na viacerých uliciach sa podarilo dobudovať kanalizáciu. Podľa starostu O. Nevického sa Podunajským Biskupiciam nepodarilo získať správu cintorínov, ktorá by podľa neho zlacnila a priblížila tieto služby občanom.

Na programe činnosti mestskej časti boli aj bežné opravy a údržba komunikácií, chodníkov, školských a predškolských zariadení v rozsahu finančných možností. „Myslím si, že naša mestská časť za toto obdobie dosiahla výrazné zmeny, čo dokazuje aj záujem investorov“ konštatoval Oto Nevický.

Páčil sa vám článok?