Poslanec P. Hanulík zváži kandidatúru na starostu Devínskej Novej Vsi

15.4.2018
Sociálny taxík či núdzové bývanie.  aj to sú plány devínskej novej vsi - devinska
Páčil sa vám článok?

Poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva Peter Hanulík zvažuje, že po presťahovaní sa z Dúbravky do Devínskej Novej Vsi sa v mieste nového trvalého bydliska bude uchádzať o post starostu. Definitívne sa má rozhodnúť do konca apríla.

Hanulík uviedol, že v prvom rade bol rozhodnutý kandidovať v Devínskej Novej Vsi za mestského poslanca. "Po rozhovoroch a priamych výzvach od bežných ľudí z Devínskej Novej Vsi som začal zvažovať, že budem kandidovať za starostu," uviedol. Netajil, že jeho rozhodnutie ovplyvňuje aj možnosť, že v Devínskej Novej Vsi si budú ľudia voliť úplne nového starostu. "Dostali sa ku mne chýry, že terajší starosta M. Jambor nebude kandidovať," priznal.

Poslanec tiež povedal, že by v prípade získania oboch mandátov rozmýšľal o vzdaní sa jedného z nich. V každom prípade má jasno v tom, čo by chcel presadiť ako mestský poslanec a čo ako starosta. "Ako mestský poslanec by som sa zameral na projekty, ktoré sa dajú zrealizovať v období štyroch rokov, napríklad veci týkajúce sa realizácie polozapustených kontajnerových stojísk. Ako starosta by som rád rozpracoval strategické projekty s dlhodobejšou víziou, hovoríme o projektoch integrovanej dopravy a prepojenia železnice s električkou či znižovanie energetickej náročnosti školských budov," prezradil. Devínska Nová Ves má podľa neho svojou lokalitou strategické postavenie v rámci Bratislavy. Verí, že by sa mohla stať i sídlom firiem, napríklad IT spoločností. "Viem si predstaviť, že by sa z nej mohlo stať bratislavské Silicon Valley," povedal.

Hanulík bol v novembri 2014 zvolený za miestneho i mestského poslanca za mestskú časť Bratislava-Dúbravka, ako kandidát koalície Smer-SD, SNS, Strana zelených Slovenska (SZS), Strana moderného Slovenska (SMS). V polovici marca 2018 oznámil mestskej časti, že zmenil trvalý pobyt, z tohto dôvodu mu zanikol mandát miestneho poslanca v Dúbravke. Jeho náhradník má zložiť poslanecký sľub na zasadnutí dúbravského miestneho zastupiteľstva v utorok 17. apríla.

(TASR)

Páčil sa vám článok?