Starostovia si uctili učiteľov a učiteľky vo svojich mestských častiach

30.3.2018
Páčil sa vám článok?

Cez týždeň mali svoj sviatok aj pedagógovia a na Deň učiteľov nezabudli ani v niektorých mestských častiach. Milé slávnosti spojené s oceňovaním učiteliek a učiteľov sa konali v Starom Meste, ale aj v Záhorskej Bystrici.

„Ku Dňu učiteľov sme poďakovali všetkým, ktorí učia, radia a vychovávajú našich mladých. Pravidelne oceňujeme troch, ktorých práca bola minulý rok výnimočnejšia. Z materskej školy to bola Silvia Ondrisková a zo základnej školy Slávka Vogelová a Monika Mikolášiková. Za hudobný program patrí poďakovanie žiakom a učiteľom ZUŠ Jozefa Kresánka,“ informoval o akcii na svojom oficiálnom facebookovom profile starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Zdroj: Facebook R.Š.

Na podobnej slávnosti v Zichyho paláci nechýbal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík, ktorý po nej na svoju stránku napísal: „Chcem sa poďakovať všetkých učiteľkám a učiteľom za ich trpezlivosť pri vzdelávaní a výchove najmladšej generácie. Osobitne sa chcem poďakovať staromestským učiteľkám a učiteľom, vďaka ktorým sú naše základné školy v monitore piatakov a deviatakov zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky opakovane najlepšie na Slovensku. Učitelia neodovzdávajú žiakom len vedomosti, ale učia ich rozoznávať dobro a zlo, formujú ich hodnotový rebríček a vychovávajú z nich slušných ľudí.
Po druhýkrát som okrem staromestských učiteľov základných a materských škôl ocenil aj nepedagogických pracovníkov - kuchárky, upratovačky a školníkov. Vďaka Vám za bývalých, súčasných a budúcich žiakov.“

Zdroj: Facebook R.Š.

​(ars, foto: Facebook J.K. a R.Š.)

Páčil sa vám článok?