Staré Mesto už odštartovalo kompletnú rekonštrukciu Povrazníckej a Kýčerského

10.3.2018
0
Rekonštrukcia ulíc v Starom Meste

Zdroj: FB Staré Mesto - Srdce Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Povrazníckou a Kýčerského ulicou sa minulý týždeň začala najväčšia oprava ulíc v bratislavskom Starom Meste za posledných 30 rokov.

Ako informovala mestská časť, novou úpravou sa prísne oddelí priestor pre chodcov a pre autá. Rozšíria sa chodníky, ktoré majú dnes na niektorých miestach cca 70 cm. „Ozvala sa kritika, podľa ktorej je aj 150 cm široký chodník úzky. My však nestaviame na zelenej lúke, ale snažíme sa nanovo nadizajnovať priestor daný doterajšou výstavbou a spôsobom užívania, hovorí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Celkovo sa tento rok dočká nového dizajnu približne dvadsiatka ulíc. Na práce sa využije miliónová dotácia a dvojmiliónová výpomoc od štátu.

Zdroj: FB Staré Mesto - Srdce Bratislavy

​Pokiaľ ide o Kyčerského (spája Žilinskú so Štefanovičovou), v rámci búracích prác sa vyfrézuje celý povrch vozovky, odstránia sa betónové plochy na komunikácii, chodníkoch, demontujú sa živelne osadené parkovacie stĺpiky, zdemontujú sa staré stĺpy verejného osvetlenia a pripravia sa nové chráničky pre prípadný nový rozvod pre doplnenie verejného osvetlenia a pre iné elektrosiete v chodníku.

„Rekonštrukciou vznikne v úseku pri trhovisku Žilinská nová ucelená, kompaktná plocha vozovky a chodníka v jednej úrovni „pešia zóna” s betónovou dlažbou na chodníkoch a asfaltovým povrchom na komunikácii. Na komunikácii vznikne 50 parkovacích miest vyznačených vodorovným dopravným značením. Počas stavebných prác sa výškovo upravia jednotlivé kanalizačné vpusty a poklopy a vývody na šupátka inžinierske siete. V prvej etape budú osadené nové osvetľovacie stožiare s novými telesami pre verejné osvetlenie, ktoré nadväzujú na už zrekonštruované osvetlenie na tejto ulici. Komunikácia bude jednosmerná so vstupom zo Žilinskej ulice a po dokončení druhej etapy pri Štefanovičovej ulici bude celá trasa Kýčerského zjednosmernená. Plánuje sa aj vybudovanie nového prechodu pre chodcov na Žilinskej ulici smerom na trhovisko,” informoval Števčík.

(ms)

Páčil sa vám článok?