Petržalka hľadá dodávateľa prác v rámci projektu MŠ Turnianska

20.2.2018
0
V petržalke by mala pribudnúť nová materská škola na turnianskej ulici - Turnianska
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka hľadá dodávateľa stavebných prác v rámci projektu novej materskej školy na Turnianskej ulici. Verejné obstarávanie na prebudovanie nevyužívaných priestorov základnej školy na škôlku so štyrmi triedami už zverejnila na svojej webovej stránke, ako aj vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Cena je odhadovaná na viac ako 319.000 eur, v ktorej je zahrnutá rekonštrukcie vnútorných priestorov a vybudovanie detského ihriska. Ponuky je možné predkladať do 23. marca do 9.00 h.

Prebudovanie časti základnej školy na štyri triedy pre škôlkarov je jedným z krokov mestskej časti, ako zlepšiť situáciu v predškolských zariadeniach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Tie totiž dlhodobo bojujú s nepostačujúcim množstvom miest pre prijímanie detí. Predmetom rekonštrukcie majú byť stavebno-technické úpravy pre potreby materskej školy s prvkami inkluzívneho vzdelávania. Nové priestory by mali poskytnúť kapacitu pre 90 detí a mestská časť ich plánuje otvoriť v septembri 2018.

Mestská časť sa v roku 2017 zapojila projektom do výzvy zameranej na zvýšenie kapacít a zlepšenie infraštruktúry materských škôl. Vyhlásilo ju Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014-2020. Rezort vyhovel žiadosti samosprávy a v rámci výzvy poskytol mestskej časti dotáciu vyše 360.000 eur. Keďže ide o eurofondy, vyhláseniu samotného verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác predchádzala niekoľkostupňová kontrola dokumentácie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?