Máte nápad, ako vylepšiť Staré Mesto? Môžete naň získať peniaze

18.1.2018
0
Staré Mesto

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo grantovú výzvu na rok 2018. Prioritou pre tento rok má byť najmä skultúrnenie verejného priestoru.

Projekty sa môžu týkať revitalizácie a obnovy verejných priestorov či verejne prístupných vnútroblokov, ale tiež revitalizácie zelene, nevyužitých priestorov a športovísk. Zamerané môžu byť aj na komunitné záhrady a predzáhradky. Žiadosti o grant môžu záujemcovia posielať do konca februára. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Cieľom grantového programu je aj tento rok snaha reagovať na potreby mestskej časti a podporovať aktivity jej občanov. Samospráva sa chce pritom zamerať na zvyšovanie kvality života svojich obyvateľov, ako napríklad na skultúrnenie životného prostredia, oživenie verejného priestoru či vytváranie pozitívneho vzťahu k mestskej časti. Oblasťami, v ktorých je možné požiadať o pridelenie grantu, je tak skultúrnenie verejného priestoru, ochrana a tvorba životného prostredia, kultúrno-spoločenské aktivity a rozvoj komunitného života. Minimálna výška grantu je 500 eur.

Výzva je zverejnená v súlade so všeobecne záväzným nariadením o poskytovaní dotácií a grantov z rozpočtu mestskej časti a taktiež s Koncepciou kultúrnej politiky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto na roky 2016 – 2020.

(TASR)

Páčil sa vám článok?