Developeri stiahli žiadosti o štatút významnej investície, od veľkých projektov však neupúšťajú

11.12.2017
0

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Developeri J&T Real Estate a HB Reavis, ktorí nateraz stiahli svoje žiadosti o udelenie štatútu významnej investície pre ich projekty v Bratislave, zo svojich plánov neupúšťajú. Obaja totiž deklarujú, že ich investície budú mať pre Bratislavu a jej obyvateľov prínos.

J&T Real Estate tvrdí, že sa svoju žiadosť rozhodla nateraz stiahnuť z dôvodu neštandardného priebehu vnímania žiadosti a pre komplikovanosť procesov sprevádzajúcich jej schválenie. Týmto krokom chce vytvoriť priestor, aby sa o jednotlivých častiach ich projektu Spojenej Bratislavy diskutovalo konštruktívne a najmä na odbornej úrovni. 

„O štatút významnej investície sme žiadali nie v snahe obísť kompetencie mesta a platné povoľovacie procesy alebo získať nejaké finančné úľavy či stimuly. Naopak, naším hlavným cieľom bolo dať rozvoju Bratislavy potrebný impulz, a tým, že dáme nášmu zámeru váhu a prioritu, zrýchliť jeho realizáciu,“ povedal Peter Korbačka z J&T Real Estate. Ako podotkol, ich plány sa nemenia a stále chcú do Bratislavy priniesť kvalitné projekty a verejné priestory na oboch stranách Dunaja. „Ak nám hlavné mesto prejaví podporu a poskytne súčinnosť, budeme pokračovať aj v budovaní nových električkových tratí s ich potenciálnym rozvojom do mestských častí, kde v súčasnosti chýbajú,“ uviedol Korbačka.

HB Reavis stiahnutie svojej žiadosti zdôvodňuje snahou o ďalšie precizovanie detailov v úzkej spolupráci s hlavným mestom, vládou a všetkými zainteresovanými orgánmi. Stiahnutie žiadosti však podľa investora neznamená zastavenie príprav a realizácie už rozbehnutých projektov. „Výstavba novej autobusovej stanice pôjde podľa plánu, bez zdržania. Tak ako doposiaľ budeme pripravovať ďalšie projekty plne v súlade s legislatívou. Je však zrejmé, že vzhľadom na dĺžku stavebných a povoľovacích konaní bude ich realizácia trvať výrazne dlhšie obdobie,“ povedal riaditeľ HB Reavis pre Slovensko Adrián Rác.
      
Developeria J&T Real Estate a HB Reavis dnes stiahli nateraz svoje žiadosti o udelenie štatútu významnej investície pre ich projekty v Bratislave. Na brífingu to oznámil podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. O týchto žiadostiach tak v stredu (13.12.) nerozhodne ani vláda, hoci to bolo v pláne.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie