Miestny poplatok za rozvoj bude vyberať i Záhorská Bystrica

8.2.2017
0
Miestny poplatok za rozvoj bude vyberať i záhorská bystrica - zahorska
Páčil sa vám článok?

Miestny poplatok za rozvoj sa od 1. marca bude platiť aj v Záhorskej Bystrici. Vo všeobecne záväznom nariadení (VZN), ktoré včera schválili poslanci tejto bratislavskej mestskej časti, stanovili maximálne sadzby poplatku. Výnimkou sú len stavby na pôdohospodársku produkciu.

Za každý štvorcový meter (m2) realizovanej stavby na území mestskej časti sa pri tomto type stavieb bude platiť poplatok vo výške desať eur, pri stavbách na bývanie, priemyselných stavbách i ostatných stavbách to bude 35 eur, informoval starosta mestskej časti Jozef Krúpa.

Miestny poplatok za rozvoj a výšku jeho sadzieb schválili včera i poslanci mestských častí Staré Mesto a Dúbravka. V oboch prípadoch ponechali poplatky pre jednotlivé typy stavieb v podobe, v akej ich odobrili bratislavskí mestskí poslanci a ktoré odporučilo mestským častiam prijať i Regionálne združenie mestských časti hlavného mesta - pri stavbách na bývanie 35 eur, pri stavbách na pôdohospodársku produkciu desať eur, pri priemyselných stavbách 25 a pri ostatných stavbách 35 eur za štvorcový meter.

V Bratislave vyberajú a správcom poplatku mestské časti. Výnos z poplatku sa delí medzi mestské časti a hlavné mesto v percentuálnom pomere 68:32.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?