Nezabudlo sa ani na obnovu pamiatok

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

V rámci programu priorít a rozvoja mesta bratislavská samospráva v uplynulých rokoch zabezpečila obnovu, rekonštrukciu alebo revitalizáciu viacerých objektov a zariadení slúžiacich verejnosti.

Okrem rekonštrukcie Apponyiho paláca a Starej radnice, ktorá stále pokračuje, mesto obnovilo kostol klarisiek, ktorý slúži na kultúrno-spoločenské podujatia. Príprava stavby sa začala v roku 2004 s plánovaným dokončením v roku 2006. Ďalším významným krokom bola revitalizácia Železnej studienky, ktorej súčasťou bolo opätovné spojazdnenie lanovky na Kolibu, oprava Cesty mládeže (obe tieto stavby boli ukončené v septembri minulého roku), rekonštrukcia výletného areálu Partizánska lúka, ktorý bol odovzdaný verejnosti 8. júla tohto roka, a otvorenie náučného chodníka v septembri tohto roka.

Zoologická záhrada sa dočkala vybudovania nového chovného zariadenia pre mačkovité šelmy. Zariadenie s nákladmi takmer 50 miliónov korún v dolnej časti areálu bolo dokončené v tomto roku.

V druhej polovici októbra bude ukončená revitalizácia bývalej Vodnej priekopy, ktorá sa premení na atraktívnu pešiu zónu s modernou čitárňou U Červeného raka. V apríli tohto roka bola obnovená prvá miestnosť lekárne Červený rak na Michalskej ulici, ktorá je ojedinelou farmaceutickou expozíciou.

Mesto nezabudlo ani na deti a mládež - okrem areálu na Partizánskej lúke zabezpečilo v priestore medzi jazerom Veľký Draždiak, objektom súkromnej vysokej školy a Chorvátskym ramenom na ploche takmer 1500 štvorcových metrov výstavbu nového detského areálu.

Páčil sa vám článok?