Súťaž o pozemky v Petržalke sa zopakuje

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

Výberová komisia ukončila ponukové konanie na predaj lukratívneho takmer desaťhektárového pozemku v Petržalke na území ohraničenom Starým mostom, Kočánkovou, Klokočovou a Einsteinovou ulicou. O dôvodoch tohto rozhodnutia a o tom, aký bude ďalší postup, sme sa pozhovárali s riaditeľkou magistrátu Bratislavy Annou PAVLOVIČOVOU.

- Ponukové konanie sa uskutočnilo štandardným spôsobom, aj keď s upozornením, že nejde o verejnú obchodnú sú?až. Pod pojmom štandardný spôsob mám na mysli splnenie podmienky týkajúcej sa označenia obálky s ponukou. Jeden zo štyroch účastníkov ponukového konania dodal ponuku v obálke predpísaným spôsobom, avšak navyše opatrenú sprievodným listom, ktorý podateľňa magistrátu podľa predpisov označila prezenčnou pečiatkou, teda pečiatka sa nedostala na obálku. Aby sa predišlo možným špekuláciám a podozreniam z manipulácie s touto obálkou, poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli o nevyhodnotení ponukového konania a vrátili ho na riešenie výberovej komisii.

Výberová komisia zasadala tento týždeň v pondelok, aký je výsledok jej rokovania?

- Keďže mestské zastupiteľstvo o ponukovom konaní nerozhodlo a poverilo výberovú komisiu, aby stanovila ďalší postup, komisia prijala rozhodnutie ukonči? ponukové konanie a vráti? finančnú zábezpeku účastníkom ponukového konania. Zároveň komisia rozhodla aj o vrátení neporušených obálok s ponukami jednotlivým účastníkom ponukového konania.

Aký bude ďalší postup pri predaji týchto lukratívnych pozemkov, o ktoré sa zaujímajú viacerí veľkí investori?

- Výberová komisia rozhodla o vyhlásení nového ponukového konania dňa 10. októbra 2006, pričom podmienky sú rovnaké ako pri pôvodnom ponukovom konaní. Nové ponukové konanie bude ukončené 24. októbra 2006 o 13. hodine a jeho výsledky budú predložené na rokovanie mestského zastupiteľstva o dva dni neskôr, teda 26. októbra.


Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?