Ivo Nesrovnal varoval svojich úradníkov

11.4.2015
0
Ivo nesrovnal varoval svojich úradníkov - nesrovnal_ivo
Páčil sa vám článok?

Primátor Ivo Nesrovnal pritvrdil! Na odborných oddeleniach magistrátu nariadil kontrolu dodržiavania zákonom stanovených lehôt, interných termínov pri spracovávaní a odovzdávaní písomností a vybavovaní žiadostí a podaní od fyzických a právnických osôb.

„Dôvodom bolo opakované predkladanie materiálov, pri ktorých neboli dodržiavané zákonné lehoty,“ uviedla jeho hovorkyňa Ivana Skokanová. Po troch mesiacoch v úrade primátor zistil, že problémom je nedostatočná evidencia spisov, rovnako ako chýbajúca evidencia ich následného riešenia.

Ivo Nesrovnal tiež zistil vážne pochybenia v procese riešenia došlých materiálov – týka sa to najmä posudzovania vplyvov na životné prostredie, resp. stanovísk EIA/SEA, ktoré musia byť vybavené v konkrétnych lehotách tak, ako to určuje legislatíva.

Pochybenia sa týkali viacerých spisov, kedy primátor dostal materiál až po uplynutí lehoty, v ktorej malo mesto možnosť vyjadriť svoje stanovisko. Nedodržanie lehoty následne znamená, že mesto automaticky s daným zámerom súhlasí. „Je to nepochopiteľné, ale je to tak. Existujú podania, ktoré mali byť vybavené do začiatku februára, no mne na posúdenie a podpis boli predložené až začiatkom marca,“ povedal Ivo Nesrovnal.

(mm)

Páčil sa vám článok?