Hlavné mesto v rozpočtovom provizóriu

14.2.2015
0
Hlavné mesto v rozpočtovom provizóriu - P1070765
Páčil sa vám článok?

Prvé tohtoročné mestské zastupiteľstvo sa zaoberalo aj prípravou rozpočtu mesta na rok 2015. V súčasnosti je totiž Bratislava v rozpočtovom provizóriu. Znamená to, že mesačne môže financovať len výdavky do výšky jednej dvanástiny rozpočtu predchádzajúceho roka.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal plánuje návrh rozpočtu mesta na rok 2015 predložiť poslancom až na marcovom zastupiteľstve. „Želal by som si, aby sme o návrhu rozpočtu mohli rokovať už dnes, žiaľ, pripravený návrh, ktorý sme zdedili, nebol vyrovnaný a taký rozpočet ja nepredložím,“ uviedol primátor.

„Musíme prestať klamať sami seba a Bratislavčanov a posunúť mesto naozaj dopredu, aby sme ho v roku 2016 nedostali do nútenej správy. Rozpočet musíme pripraviť s rozvahou a odbornosťou,“ dodal primátor.

„Keďže primátor nastúpil do funkcie len 11. decembra 2014, musí sa podrobne oboznámiť s hospodárením mesta za uplynulé obdobie a predložiť taký rozpočet, ktorý bude odrážať priority fungovania Bratislavy na ďalšie obdobie,“ vysvetľovala pre médiá bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová. Podľa nej si to vyžaduje určitý čas.

Tomuto názoru oponovali niektorí poslanci s tým, že I. Nesrovnal bol v minulom volebnom období nielen mestským poslancom, ale aj predsedom finančnej komisie mestského zastupiteľstva. Mal by mať teda o hospodárení mesta dobrý prehľad.

Bratislava bola v rozpočtovom provizóriu aj vlani, tento stav však trval len do konca januára.

(brn)

Páčil sa vám článok?