Navrhnite osobnosti na Cenu primátora Bratislavy

13.2.2015
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva pripravuje XIII. ročník celomestského projektu „Bratislava pre všetkých“, ktorý sa bude konať počas posledného aprílového víkendu 25. – 26. apríla 2015. Brány slovenskej metropoly sa však pre verejnosť symbolicky otvoria už v piatok 24. apríla slávnostným galaprogramom v Primaciálnom paláci, počas ktorého primátor Ivo Nesrovnal odovzdá prestížne ocenenie – Cenu primátora Bratislavy na rok 2015.

Ocenení získajú bronzovú sošku Rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv a výsad. Týmto najvyšším mestským ocenením sú už od roku 1992 vyznamenávaní Bratislavčania, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti.

Návrhy na tohtoročných laureátov Ceny bratislavského primátora môžu predkladať vedeniu samosprávy neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, ale aj občania. Návrhy možno posielať do 15. marca poštou (Kancelária primátora, Primaciálne námestie 1, P.O. Box 192, 814 99 Bratislava) alebo elektronicky s označením v predmete „Cena primátora 2015“ na adresu info@bratislava.sk. Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou, základné kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného (telefón, e-mail, adresa).

Primátor Bratislavy každoročne ocení štyroch až šiestich odporúčaných laureátov, ktorých často jednoduché životné príbehy zanechávajú výraznú stopu na živote mesta. Aj preto boli v minulosti primátormi ocenení Bratislavčania, ktorí svojím povolaním či poslaním nezapĺňali titulné stránky novín, ale vďaka láske k svojmu povolaniu a nadšeniu nezištne pomáhali iným a prispievali k rozvoju mesta. Išlo napríklad o lekára, matrikárku, knihovníka, hasiča, ošetrovateľa zvierat, učiteľku i vinohradníka.

isk

Páčil sa vám článok?