Združenie bratislavských starostov povedie Ján Mrva z Vajnor

18.1.2015
0
Združenie bratislavských starostov povedie ján mrva z vajnor - Ján_Mrva
Páčil sa vám článok?

Starostu mestskej časti Vajnory Jána Mrvu zvolili za nového predsedu Regionálneho združenia mestských častí Bratislavy. Jeho voľbu podporila väčšina starostov na piatkovom rokovaní regionálneho združenia, prvom v novom volebnom období. Na čele združenia vystriedal starostu Petržalky Vladimíra Bajana.

Za podpredsedu združenia bol zvolený starosta Ružinova Dušan Pekár, za členov Rady Združenia miest a obcí Slovenska starostovia zvolili Vladimíra Bajana a starostu Rusoviec Dušana Antoša.

Rokovanie bratislavských starostov naznačilo, že medzi priority regionálneho združenia aj v tomto volebnom období bude patriť riešenie financovania hlavného mesta. Predseda J. Mrva poukázal predovšetkým na nespravodlivé prerozdelenie dane z príjmov fyzických osôb, keďže veľká časť z podielových daní vyprodukovaných v Bratislave sa dostáva mimo mesta.

„Keď bude dosť peňazí, bude aj na rozvojové veci,“ pripomenul. Dodal, že vyriešením financovania hlavného mesta by odpadol aj problém solidarity veľkých mestských častí s malými.

(akl)

Páčil sa vám článok?