Začínajú sa oslavy prvej písomnej zmienky o Záhorskej Bystrici

31.12.2013
0
Páčil sa vám článok?

Všetky podujatia, ktoré sa v roku 2014 budú konať v bratislavskej Záhorskej Bystrici, budú tematicky ladené k 700. výročiu prvej písomnej zmienky o obci. Pamätné výročie zvýraznia v Záhorskej Bystrici už počas osláv príchodu nového roku.

"S prvými sekundami a minútami nového roka 2014 sa u nás začínajú oslavy jubilea," potvrdil starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. "Návštevníci našich silvestrovských osláv dostanú malé šampanské s logom 700. výročia, tento motív obsahujú aj kalendáre na budúci rok," spresnil. V duchu výročia obce sa bude konať aj 21. Reprezentačný ples, ktorý je na programe 18. januára 2014. "Jednotlivé podujatia počas roka 2014 budú smerovať k vyvrcholeniu osláv počas tzv. Hrubých hodov na konci augusta," informoval Krúpa.

Na hodoch by sa mala pokrstiť pripravovaná publikácia o histórii Záhorskej Bystrice a takisto slávnostne odhaliť umelecká plastika, znázorňujúca patrónov obce – sv. Petra a Pavla. "Plastika bude umiestnená v strede kruhového objazdu pri príjazde do Záhorskej Bystrice v smere z Lamača," pripomenul starosta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?