Záhorská Bystrica má schválený rozpočet na rok 2014

17.12.2013
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Záhorská Bystrica bude v roku 2014 hospodáriť s rozpočtom vo výške 2.580.416 eur. Návrh rozpočtu dnes schválilo miestne zastupiteľstvo. Najviac výdavkov pôjde do oblasti vzdelávania a na prevádzku školských zariadení – 272.300 eur.

Poslanci takisto schválili použitie 35.000 eur z rezervného fondu, ktoré sú určené na výmenu okien a tiež na rekonštrukciu jedálne na ZŠ Hargašova. V oblasti životného prostredia, na ktorú je v rozpočte vyčlenených takmer 82.000 eur, sa pamätá aj na úpravu parkov na Bratislavskej a Gbelskej ulici a takisto aj na doplnenie počtu odpadkových košov a opravu lavičiek v mestskej časti. Na údržbu a opravu komunikácií je vyčlenených 65.000 eur, jednou z priorít je oprava chodníkov na Tatranskej ulici a ulici Československých tankistov.

V rámci kapitálových výdavkov sa počíta s rekonštrukciou materskej školy, rekonštrukciou Tešedíkovej ulice, zastrešením hokejbalového ihriska i rozšírením detského ihriska pri miestnom úrade.

Rozpočet mestskej časti takisto počíta s úverom, ktorý by sa mal použiť na rekonštrukciu telocvične v areáli základnej školy a jej premenu na viacúčelovú športovú halu.

Rozpočtové výdavky počítajú aj s faktom, že v roku 2014 obec oslavuje 700. výročie prvej písomnej zmienky. Záhorská Bystrica chce v tejto súvislosti umiestniť na kruhový objazd umeleckú plastiku, znázorňujúcu jej patrónov - sv. Petra a Pavla, a takisto vydať spomienkovú publikáciu o obci.

(TASR)

Páčil sa vám článok?