Starosta Devínskej vymenil svojho vicestarostu

7.11.2013
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor (SDKÚ-DS) odvolal z funkcie vicestarostu Martina Čoreja (SaS) na vlastnú žiadosť. Na jeho miesto vymenoval od 1. novembra 2013 nezávislého poslanca Petra Kruga.

Odchod z funkcie zdôvodnil Čorej dlhodobým nesúhlasom so starostovými metódami riadenia miestneho úradu aj celej mestskej časti. „Štýl vašej práce je v hlbokom protiklade s mojím osobným a aj profesionálnym presvedčením o tom, ako riadiť ľudí a realizovať projekty, ktoré sa dotýkajú všetkých obyvateľov našej mestskej časti. Nemožnosť čokoľvek na chode miestneho úradu ovplyvniť alebo zmeniť je ďalším nemenej vážnym dôvodom mojej rezignácie,“ uviedol Čorej. Naďalej zostáva poslancom miestneho zastupiteľstva.

Starosta Jambor naopak tvrdí, že o vzdanie sa funkcie vicestarostu požiadal Čoreja on. V opačnom prípade by ho vraj odvolal, pretože nebol spokojný s jeho prácou.

Novému vicestarostovi Petrovi Krugovi vlani hrozila strata poslaneckého mandátu. Ako poslanec sa totiž stal miestnym kronikárom a zamestnancom mestskej časti, čo zákon zakazuje. Napokon sa vzdal práce kronikára.

(dnv)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?