Pod záhradami bude park, nezamenia ho

24.10.2013
0
Pod záhradami bude park, nezamenia ho - pod_zahradami1
Páčil sa vám článok?

Dúbravčania vyhrali. Na zelených dúbravských pozemkoch Pod Záhradami sa bytovka stavať nebude. Po šiestom neúspešnom rokovaní o zámene pozemkov parčíku na Belopotockého ulici za dúbravské zelené pozemky primátor Milan Ftáčnik usúdil, že stačí. Dokonca prisľúbil mestskú podporu pri výstavbe dúbravského centrálneho parku.

Dúbravskí poslanci na šiestich zasadnutiach miestneho zastupiteľstva neschválili zámenu pozemkov, ktoré navrhlo mesto spoločnosti ZIPP ako náhradu za pozemok na Belopotockého ulici. Staromešťania protestujú, aby im v parčíku vyrástla bytovka, Dúbravčania im v tom však nepomôžu, chcú na zelenej ploche park.

Svoj kus zelene si obránili, o čom svedčí aj vytvorenie Združenia za vytvorenia parku Pod záhradami a petícia proti zámene pozemkov s vyše 1 700 podpismi. Mesto tak bude hľadať inú, vhodnejšiu lokalitu, ktorú developerovi ponúkne ako náhradu za plochu v Starom Meste. Spoločnosť ZIPP pozemok na Belopotockého vlastní a začala tu už stavať. Stavba je však momentálne prerušená, developer so zámenou súhlasí.

Prvé rokovanie o zámene pozemkov bolo ešte vo februári tohto roku. Potom nasledovalo ďalších päť. Za najväčší zlom považujú členovia Združenia za vytvorenia parku Pod záhradami stretnutie s primátorom 16. októbra 2013, po šiestom hlasovaní, kde ich ubezpečil, že rešpektuje rozhodnutie dúbravských poslancov, ako aj názor občanov nepodporiť túto zámenu.

„Primátor prisľúbil združeniu podporu mesta pri realizácii zámeru vybudovania parku. Združenie preto ihneď začalo podnikať kroky vedúce k dosiahnutiu zmeny funkčného využitia príslušných pozemkov s konečným cieľom vybudovania centrálneho dúbravského parku,“ uviedla Lucia Toperczerová zo Združenia za vytvorenie parku Pod záhradami.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?