Dúbravskí poslanci ani do šestice neschválili zámenu pozemkov

8.10.2013
0
Páčil sa vám článok?

Dúbravskí poslanci rokovali o zámene zelených dúbravských pozemkov za park na Belopotockého ulici už šiestykrát. Opäť však neúspešne. Tentokrát sa zastupiteľstva nezúčastnil ani jeho zvolávateľ, starosta Dúbravky Ján Sandtner, ani žiaden z dvanástich poslancov, ktorí na minulom neplatnom hlasovaní boli za zámenu.

Občianska iniciatíva Združenie za vytvorenie parku Pod záhradami, ktorá vyzbierala už viac ako 1 800 podpisov proti zámene dúbravských pozemkov Pod záhradami, verejne vyzýva primátora mesta, starostu Dúbravky, ako aj predkladateľov návrhu, aby ukončili akékoľvek ďalšie aktivity vedúce k schváleniu tejto zámeny. „V Dúbravke návrh na zámenu pozemkov nenašiel podporu už šesťkrát a to je zjavný dôkaz toho, že transakcia nie je priechodná a je potrebné nájsť iné riešenie,“ uviedla Lucia Toperczerová zo Združenia za vytvorenie parku Pod záhradami.

Na šiestom rokovaní o možnej zámene pozemkov sa z dôvodu dovolenky nezúčastnil ani dúbravský starosta Ján Sandtner (nezávislý), ktorý mimoriadne zasadnutie zvolal, ani predkladatelia návrhu - poslanci Štefan Füzy (nezávislý) a Peter Hanulík (Smer-SD) a rovnako žiaden z 12 poslancov, ktorí na minulom neplatnom hlasovaní zdvihli ruky za zámenu. Miestne zastupiteľstvo tak nebolo uznášaniaschopné a bude zvolané v náhradnom termíne.

Situácia už rozhorčuje čoraz viac obyvateľov Dúbravky, ktorí poukazujú na to, že keď ani šiestykrát nevyústilo rokovanie do schválenia predloženého návrhu, je potrebné hľadať iné riešenie.

Roky trvajúci zápas o záchranu parku na Belopotockého ulici v Starom Meste sa presunul na mestskú časť Dúbravka. Park sa síce nepodarilo zachovať v pôvodnej rozlohe, ale mesto i developerská spoločnosť ZIPP sa dohodli na zámene pozemku za iný a výstavba bytového domu bola v parku na Belopotockého pozastavená. Mesto, v snahe nájsť investorovi iné pozemky, ponúklo na výstavbu práve najväčšiu zelenú plochu v centre Dúbravky, ktorú si však Dúbravčania nechcú dať vziať.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?