Dúbravskí poslanci nerokovali o dvoch sporných návrhoch

25.6.2013
0
Páčil sa vám článok?

Zastupiteľstvo bratislavskej Dúbravky na dnešnom rokovaní stiahlo dva body z rokovania. Na návrh zástupkyne starostu Matildy Križanovej to bol návrh postupu realizácie zámeru prenájmu priestorov v Dome kultúry Dúbravka.

"Sťahujem z dôvodu nevhodného správania riaditeľky Domu kultúry," konštatovala predkladateľka návrhu Križanová.

Okrem Domu kultúry je v tejto mestskej časti dlhšiu dobu kontroverznou témou zámena pozemkov hlavného mesta, ktoré chce aby za parčík na Belopotockého ulici v Starom Meste boli developerovi pridelené pozemky na výstavbu v dúbravskej lokalite Pod záhradami. Toto už dvakrát na zastupiteľstve poslanci Dúbravky neschválili. Na žiadosť magistrátu Bratislavy to bolo opäť v dnešnom programe zastupiteľstva.

"Proti zámene poslednej zelenej plochy v Dúbravke máme petíciu. Materiál nebol prerokovaný v komisiách, preto ho navrhujem stiahnuť z programu," povedala poslankyňa Zdenka Zaťovičová.

Spolupredkladateľ návrhu Peter Hanulík trval na jeho prerokovaní. "Keďže je to poslanecký návrh bez prerokovania v komisiách, treba o jeho zaradení do programu osobitne hlasovať," pripomenula poslankyňa Mária Čarnogurská.

V nasledovnom hlasovaní bolo za stiahnutie tohto bodu z programu 12 poslancov, traja sa zdržali a šiesti boli proti. Tým zámena pozemkov nebola prerokovaná. Avizované protestné zhromaždenie Združenia za vytvorenie parku Pod záhradami pred začatím rokovania zastupiteľstva sa neuskutočnilo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?