BSK ostáva riadiacim orgánom Operačného programu INTERACT

14.6.2013
0
Páčil sa vám článok?

Odbor INTERACT Úradu Bratislavského samosprávneho kraja bol jednomyseľne schválený pre programové obdobie 2014-2020 ako riadiaci orgán pripravovaného operačného programu.

Bratislavský kraj ostáva riadiacim orgánom Operačného programu INTERACT aj na ďalšie obdobie 2014-2020. "Bratislavská župa má skúsenosti s vedením tohto projektu. Opätovným zvolením sme potvrdili svoje postavenie jediného riadiaceho orgánu na regionálnej úrovni v rámci nových členských krajín Európskej únie, ako aj schopnosť viesť tento projekt," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Prvé zasadnutie prípravného monitorovacieho výboru pre nadnárodný program INTERACT III 2014-2020 sa konalo v Limassole na Cypre, na ktorom sa rozhodovalo aj o pridelení riadiaceho orgánu. Pri príprave Operačného programu INTERACT III sa súčasnému riadiacemu orgánu podarilo nadviazať pozitívne vzťahy s Nemeckom, ktoré v roku 2007 ako jediná krajina EÚ odmietlo vstúpiť do INTERACT-u.

Politickú podporu kandidatúre BSK vyjadrila aj vláda SR, ktorá vo svojom uznesení z 30. marca 2013 odporúča BSK uchádzať sa o mandát riadiaceho orgánu pre Operačný program INTERACT III. Bratislavský samosprávny kraj je jediným orgánom regionálnej samosprávny v strednej a východnej Európe, ktorý riadi operačný program v rámci cieľa Európska územná spolupráca.

(TASR)

Páčil sa vám článok?