Výtlky na priechode pre chodcov nemá kto opraviť

12.6.2013
0
Výtlky na priechode pre chodcov nemá kto opraviť - rigeleho1
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát a mestská časť Staré Mesto sa sporia o to, kto má opraviť výtlky na Rázusovom nábreží na priechode pre chodcov cez Rigeleho ulicu. Obaja totiž tvrdia, že ulicu spolu s chodníkom a priechodom pre chodcov má v správe ten druhý.

Kým sa magistrát s mestskou časťou sporia, výtlky sa prehlbujú a stále viac komplikujú prejazd autám aj prechod chodcom. Len na priechode je päť veľkých výtlkov. Kolmo od priechodu sú v strede komunikácie na Rázusovom nábreží ďalšie dva veľké výtlky, na ktoré upozorňuje dočasné dopravné značenie. V okolí je ešte niekoľko malých výtlkov.

Keď sme zisťovali, kedy mesto Bratislava opraví tento priechod pre chodcov, hovorca magistrátu Stanislav Ščepán uviedol, že priechod cez Rigeleho ulicu patrí do správy mestskej časti Staré Mesto, ktorá ho má aj opraviť.

Staromestská samospráva to však odmieta s tým, že priechody pre chodcov, ktoré spájajú magistrátne chodníky, od roku 1992 spravuje a opravuje magistrát. A to aj vtedy, keď križujú ulice, ktoré spravuje mestská časť. Rázusovo nábrežie vrátane chodníkov patria magistrátu, Rigeleho ulica zase Starému Mestu.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?