Dúbravské múzeum v pondelok opäť otvoria pre verejnosť

2.6.2013
0
Dúbravské múzeum v pondelok opäť otvoria pre verejnosť - dubravske_muzeum
Páčil sa vám článok?

Od pondelka 3. júna 2013 bude verejnosti opäť prístupné Dúbravské múzeum na ulici Pod záhradami v Bratislave. To bolo z dôvodu šetrenia na vykurovaní a následne aj sanácii vlhkosti v budove počas zimných a jarných mesiacov zatvorené.

"Zariadenie múzea dokumentuje tradičný život tejto lokality," informovala Daniela Olenočinová z oddelenia školstva miestneho úradu v bratislavskej Dúbravke, ktorá je poverená spravovaním múzea. Expozícia je rozdelená na tri časti.

Prvá časť je venovaná bežnému životu obyvateľov Dúbravky druhej polovice 19. storočia a prvej polovici 20 storočia. "Je v nej možné nájsť dobovú posteľ, stôl, skriňu a rôzne ďalšie vybavenie vrátane ukážky dúbravských krojov," uviedla Olenočinová.

Druhá časť expozície je inštalovaná ako pracovné priestory, kde je sústredené pracovné náradie, pracovný odev muža i ženy, ale aj pracovné predmety dennej potreby.

Tretiu časť mapuje prahistóriu predmetnej lokality. "Dokumentuje napríklad aj to, že na území Dúbravky bolo kedysi more," spresnila Olenočinová.

Múzeum Dúbravky bude otvorené vždy v utorok predpoludním medzi 09.00 až 12.00 h, vo štvrtok popoludní medzi 14.00 h a 16.00 h a takisto prvú nedeľu v mesiaci medzi 10.00 h až 16.00 h.

(TASR)

Páčil sa vám článok?