Kraj v Bruseli predstavil turistický ruch a cykloturistiku

8.5.2013
0
Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti Dňa Európy sa uskutočnilo v Bruseli tradičné podujatie Deň otvorených dverí európskych inštitúcií, v rámci ktorého sprístupnili svoje priestory širokej verejnosti. Na dni sa zúčastnil aj Bratislavský kraj, ktorý prezentoval turistický ruch, jeho potenciál a tiež rozvoj cykloturistiky v regióne.

"Cestovný ruch aj cykloturistika patria medzi naše priority. Dôkazom toho je napríklad množstvo nových cyklotrás, postavili sme cyklomost, ktorý spája Devínsku Novú Ves a rakúsky Schlosshof. Bratislavský kraj je aj vďaka turizmu a cykloturistike čoraz vyhľadávanejší, o čom svedčí aj rastúci počet návštevníkov," uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Lákadlom pre návštevníkov stánku BSK boli tradičné Bratislavské rožky a pagáčiky, ktoré pripravili študenti Strednej odbornej školy na Farského ul. v Bratislave. Škola je v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. Pripravených bolo množstvo propagačných materiálov o turistických atrakciách, ale aj z oblasti športu, kultúry a histórie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?