Magistrát prepustil od 1. mája už 21 zamestnancov

7.5.2013
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát prepustil od 1. mája 2013 už 21 zamestnancov. Na základe rozhodnutia primátora sa zmenila organizačná štruktúra mesta a prepúšťanie sa najvýraznejšie dotklo zamestnancov na technicko-prevádzkových pozíciách. Na magistráte tak ostalo 509 odborných pracovníkov.

Zmena štruktúry bratislavského magistrátu má podľa vedenia mesta nielen zefektívniť komunikáciu zamestnancov verejnej správy vo vzťahu k občanom, ale zo strednodobého hľadiska má prispieť aj k šetreniu verejných zdrojov.

Zníženie počtu zamestnancov sa dotklo všetkých oddelení mesta s výnimkou Kancelárie prvého kontaktu – Front OFFICE. Tá totiž zabezpečuje priamy kontakt s obyvateľmi a jej zamestnanci sú naviazaní na odborné útvary, ktoré prioritne riešia podnety od Bratislavčanov v sociálnej oblasti alebo gestorujú agendu súvisiacu s organizáciou spoločenských podujatí. Z vecného hľadiska došlo podľa jeho slov k posilneniu agendy oddelenia dopravy a tiež útvaru, ktorý zabezpečuje koordináciu činností v oblasti územného rozvoja.

(TASR)

Páčil sa vám článok?