Najviac hlasov pre Námestie republiky

22.4.2013
0
Páčil sa vám článok?

Väčšina Petržalčanov, ktorí sa zapojili do ankety petržalskej samosprávy o názve priestranstva medzi Jiráskovou, Tupolevovou a Markovou ulicou, uprednostňuje Námestie republiky. Za tento názov hlasovalo až 360 zo 421 hlasujúcich.

Petržalčania vyberali z troch návrhov - Námestie mládeže, Námestie republiky a Námestie svornosti, ktoré stanovili petržalskí miestni poslanci z názvoslovnej komisie.

Toto priestranstvo pri Chorvátskom ramene sa pred rokom 1989 volalo Námestie májového povstania českého ľudu, po páde komunistického režimu tento názov stratilo. Zaujímavosťou je, že ešte v roku 1985 sa takto volala dnešná Saratovská ulica v Dúbravke, v roku 1987 sa tak už volalo priestranstvo v Petržalke.

Výsledkami ankety sa bude zaoberať názvoslovná komisia mestskej časti, nový názov priestranstva potom prerokuje petržalské miestne zastupiteľstvo a definitívne o ňom rozhodnú bratislavskí mestskí poslanci.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?