Parkovacia politika mesta nenapreduje

7.3.2013
0
Páčil sa vám článok?

Zásady celomestskej parkovacej politiky v Bratislave stále nie sú dohodnuté. A to aj napriek tomu, že nový parkovací systém mal platiť od 1.apríla 2013. Bratislavský magistrát najnovšie odporúča od apríla spustiť len pilotný projekt v okolí Zimného štadióna O. Nepelu a Trnavskej cesty. Magistrát priznáva, že prvú etapu parkovacej politiky nie je možné spustiť skôr ako od 1. júla 2013.

Postup mesta kritizujú malé mestské časti, ale aj niektoré z veľkých. Vajnorom sa nepáči, že navrhované ceny za parkovanie sa neúmerne zvýšili. Magistrát totiž navrhuje zvýšiť cenu rezidentskej karty z 30 na 100 eur ročne, rovnako aj maximálne hodinové sadzby v Starom Meste, Novom Meste, Ružinove a Petržalke na 5 eur, v Dúbravke a Karlovej Vsi na 4 eurá a v ostatných mestských častiach na 2 eurá.

Proti navrhovanému systému je aj Lamač, ktorý kritizuje, že zavádzanie systému nie je sprevádzané výstavbou nových parkovacích miest a nehovorí sa ani o posilnení spojov MHD.

Nespokojná je aj mestská časť Petržalka, ktorá upozorňuje, že nie je vôbec jasné, či sa mesto vydá inou cestou než doteraz alebo začne úplne odznova. Zodpovednosť za ďalší vývoj situácie však leží práve na pleciach predstaviteľov mesta.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?