Bratislave na opravu výtlkov prispeje župa

5.3.2013
0
Bratislave na opravu výtlkov prispeje župa - vytlk3
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj poskytne účelovú dotáciu vo výške milión eur na opravu bratislavských mestských ciest 2. a 3. triedy. Kraj teda mestu nakoniec s cestami pomôže, má však podmienku.

„Hlavným kritériom je dosiahnuť, aby peniaze, ktoré na to uvoľníme, naozaj išli na opravu tých najkritickejších úsekov priamo v Bratislave. Aby to nebol transfer, ktorý sa niekde stratí v rozpočte mesta,“ upozornil župan Pavol Frešo (SDKÚ-DS). Dotáciu musia schváliť župní poslanci. Tiež rozhodnú, ktoré úseky mestských ciest sa budú z týchto peňazí opravovať. Keďže pôjde o župné peniaze, cesty budú podľa všetkého opravovať Regionálne cesty Bratislava, a.s.

S návrhom, aby sa po zime začal riešiť stav ciest v Bratislave, prišli mestskí poslanci za SaS. Zmenou zákona chcú rozdeliť výnos dane z motorových vozidiel medzi Bratislavský kraj a mesto Bratislava v pomere 80:20. Predseda poslaneckého klubu SaS v Národnej rade SR Juraj Miškov v piatok odovzdal v parlamente návrh zákona, podľa ktorého sa výnos dane z motorových vozidiel rozdelí medzi kraj a mesto. Pri výnose 34 miliónov eur ročne by tak mesto získalo navyše 6,8 milióna eur. Dnes má Bratislava v rozpočte na opravy ciest len niečo cez 600 tisíc eur.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?