Názvy nových ulíc by mali vybrať aj občania

4.2.2013
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica môžu rozhodnúť o názvoch ulíc v novobudovanej lokalite Boháčky. Návrhy môžu do 5. februára 2013 adresovať mailom referátu kultúry a športu miestneho úradu.

Nová obytná časť "Boháčky" vzniká v lokalite medzi ulicou Pri Vápenickom potoku a chatovou osadou Podkerepušky. "Boli by sme radi, ak by sa do rozhodovania o názvoch nových ulíc zapojili aj naši občania," uviedla Barbora Besedičová z referátu kultúry a športu Miestneho úradu Bratislava-Záhorská Bystrica.

Do stredy 5. februára môžu preto obyvatelia Záhorskej Bystrice navrhnúť názov siedmich nových ulíc. "Na stránke obce je aj mapka lokality s navrhovanými ulicami," dodala Besedičová. Pripomenula, že názov ulice musí podľa zákona rešpektovať určité náležitosti, napr. vzťah lokality k historickej udalosti, prevažujúcej činnosti na danom území, prírodnej zvláštnosti či umiestneniu a smeru.

Návrhy prerokuje komisia kultúry miestneho zastupiteľstva, ktorá ich po posúdení odporučí na schválenie poslancom mestskej časti. Návrhy možno zasielať mailom na adresu besedicova@zahorskabystrica.sk.

(TASR)

Páčil sa vám článok?