Novomestské škôlky a družiny dostanú viac peňazí

24.12.2012
0
Páčil sa vám článok?

Škôlky a školské družiny dostanú od samosprávy bratislavského Nové Mesta v budúcom roku viac peňazí. Mestská časť totiž zvýšila dotáciu na dieťa v materskej škole o 50 eur a na žiaka v školskom klube detí o 20 eur.

Nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) schválili miestni poslanci na poslednom tohtoročnom zasadnutí zastupiteľstva. Materské školy tak dostanú na rok 2013 na dieťa dotáciu zvýšenú z 1250 na 1300 eur, školské kluby detí z 300 na 320 eur. "Už tretí rok po sebe zvyšujeme normatív na žiaka. Je to dôkaz, že skvalitňovanie vzdelávania a výchovného procesu nie je v našom prípade frázou, ale skutočným záujmom," povedal pre TASR starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Zvýšené finančné prostriedky budú účelovo viazané. Riaditelia škôl ich použijú na platy učiteľov v materských školách a vychovávateľov v školských kluboch detí. Dotácia pre školské jedálne na budúci rok zostáva nezmenená, teda na sume 150 eur na žiaka.

Materské školy, ktoré sú v správe mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, navštevuje 1016 chlapcov a dievčat. Do školských klubov detí chodí 1198 žiakov základných škôl. V zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti je osem základných škôl so školskými klubmi detí a 12 škôlok.

(TASR)

Páčil sa vám článok?