Záhorská Bystrica v rozpočte počítala so znížením solidarity

19.12.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Záhorská Bystrica počíta v roku 2013 s príjmami vo výške 2.214.000 eur. Najväčšie výdavky v rámci vyrovnaného rozpočtu pôjdu na opravu ciest a chodníkov, ale aj na prípravu výstavby novej športovej haly.

"V rámci projektu novej športovej haly pri základnej škole na Hargašovej ulici chceme v budúcom roku pripraviť dobrú projektovú dokumentáciu, keďže v prípade novej haly, ktorá nahradí starú telocvičňu, pôjde o investíciu v hodnote niekoľkostotisíc eur," uviedol starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. V Záhorskej Bystrici takisto rátajú aj so zastrešením hokejbalového ihriska a v rámci kapitálových výdavkov by sa mala rovnako zrekonštruovať jedáleň základnej školy.

V rozpočte Záhorskej Bystrice je naplánovaná aj rekonštrukcia Spoločenského domu. "Keďže tento kultúrny stánok je často využívaný, radi by sme zrekonštruovali pódium i sociálne zariadenia za pódiom, čo by malo stáť okolo 25.000 až 30.000 eur," povedal Krúpa a dodal, že mestská časť v rozpočte nezabúda ani na podporu občianskych združení a neziskových organizácií, napríklad neziskovej organizácie Bystrický prameň, ktorá je známa vďaka Sociálnemu taxíku, službe pre seniorov a občanov s ťažkým zdravotným postihnutím.

Pri tvorbe rozpočtu samospráva Záhorskej Bystrice rátala s tým, že sa zníži miera solidarity pre bratislavské malé mestské časti, medzi ktoré Záhorská Bystrica patrí. "Tým, že zníženie z troch na dve percentá v mestskom zastupiteľstve neprešlo, by sme mohli mať viac peňazí," pripustil Krúpa, no zároveň dodal, že mestská časť radšej z opatrnosti rozpočet postavila na nižších príjmoch. "Obávam sa, že najmä príjem od fyzických osôb nebude taký, aký sa predpokladá," dodal Krúpa.

(TASR)

Páčil sa vám článok?