Novomešťanom v núdzi pomôže samospráva

6.12.2012
0
Páčil sa vám článok?

Novomestská samospráva vyčlenila viac ako 21-tisíc eur na vianočné príspevky pre Novomešťanov, ktorí sa ocitli vo finančnej núdzi. Jednorazový vianočný príspevok dostane 574 občanov.

„Hoci sú samosprávy v napätej finančnej situácii, stále je veľa občanov, ktorí sú na tom ešte horšie. Je našou povinnosťou im v maximálnej možnej miere pomáhať a prispieť tak k tomu, aby aj oni mohli prežiť vianočné sviatky čo najdôstojnejšie," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Mestská časť finančne pomôže 574 Novomešťanom, ktorí dostanú vianočný príspevok od 30 do 70 eur. Peniaze si budú môcť vyzdvihnúť začiatkom decembra. Príspevok dostanú občania, ktorí sú odkázaní na dávku v hmotnej núdzi od štátu - dôchodcovia, rodiny s nezamestnanými rodičmi, či osamelé matky s deťmi. Najväčšiu skupinu tvoria osamelí a nepracujúci dôchodcovia, ktorých dôchodok nepresahuje 340 eur a je ich jediným príjmom.

Nové Mesto pripravuje pre osamelých občanov aj štedrovečerné posedenie s tradičným vianočným občerstvením a kultúrnym programom, ktoré sa uskutoční 21. decembra v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?