V Novom Meste pribudla už 12. škôlka

25.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto otvorilo už dvanástu obecnú materskú školu. V novej škole na Pionierskej ulici je od 15. novembra v dvoch triedach prvých 40 detí.

„Vnímame rastúci počet detí, preto sa v maximálnej možnej miere snažíme vychádzať rodičom v ústrety a rozširovať sieť materských škôl. A nejde nám len o kvantitu, ale stále väčšie ťažisko kladieme aj na kvalitu," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Materská škola na Pionierskej doslova „dýcha" novotou - má nové okná, vykurovanie, nábytok, kuchyňu, čaká ju nové detské ihrisko. Moderné nie je len prostredie, ale aj výchovno-vzdelávacie metódy a prístup učiteliek, pričom všetky majú absolvované vysoké školy. „Všetci zamestnanci sú pripravení urobiť viac, bez toho by sme nedokázali vytvoriť na Pionierskej kvalitnú školu," dodal starosta Kusý.

Nové Mesto má aj ďalšie plány. Cez letné prázdniny bude zrekonštruované poschodie, vďaka čomu sa od budúceho školského roku rozrastie o ďalšie dve triedy pre zhruba 40 žiakov. Priestory budú snímať zabezpečené kamery, rodič si tak bude môcť na internete pozrieť, čo jeho dieťa práve robí. Pod kontrolou bude mať aj stravovanie svojho syna či dcéry - a to prostredníctvom systému jednoduchých piktogramov, ktoré ukážu, čo a koľko dieťa za deň v materskej škole zjedlo.

(tet)

Páčil sa vám článok?