Zo stacionára na Mýtnej ulici má isté obavy aj Nové Mesto

8.11.2012
0
Zo stacionára na mýtnej ulici má isté obavy aj nové mesto - Mytna 33
Páčil sa vám článok?

Vytvorenie denného centra pre ľudí bez domova v Starom Meste na Mýtnej ulici 33 znepokojilo aj samosprávu susednej mestskej časti Nové Mesto. Vedenie mestskej časti nespochybnilo opodstatnenosť takéhoto denného stacionára, netají však ani isté obavy.

„Obávame sa, že by sa mohla zhoršiť situácia v parku na Račianskom mýte," hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Už dnes totiž tento park vyhľadávajú neprispôsobiví ľudia bez domova. Starosta preto požiadal primátora Bratislavy o rešpektovanie štyroch podmienok. „Žiadame trvalú prítomnosť mestského policajta v zóne Račianske mýto - Mýtna - Legionárska - Šancová, čo predpokladá zvýšenie počtu policajtov."

Ďalej presadzuje možnosť, aby hlavné mesto mohlo vypovedať prevádzkovateľovi zmluvu, ak budú s klientmi centra problémy. Centrum bude prevádzkovať Občianske združenie Vagus, ktoré dnes zabezpečuje okrem iného aj výdaj stravy pre bezdomovcov v parku na Račianskom mýte. A práve sem smeruje tretia požiadavka Nového Mesta. „Chceme, aby sa výdaj stravy presunul priamo do priestorov na Mýtnej, len čo začnú fungovať," spresňuje starosta Rudolf Kusý. Štvrtou požiadavkou je, aby centrum neposkytovalo bezdomovcom ubytovanie.

(brn)

Páčil sa vám článok?