Na jar v Novom Meste rozkvitnú tisíce tulipánov

8.11.2012
0
Na jar v novom meste rozkvitnú tisíce tulipánov - Tulipany
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Nové Mesto nakúpila s finančnou podporou sponzora 50-tisíc cibuliek tulipánov. Viac ako tretinu miestna samospráva porozdáva Novomešťanom do ich záhradiek. Zvyšok je určený pre parky a iné verejné priestranstvá v Novom Meste. Na jar tak rozkvitne tulipánmi takmer celá mestská časť.

Prvé tulipány by mal podnik verejnoprospešných prác EKO zasadiť už tento týždeň. Tulipánové záhony vzniknú napríklad na Račianskom mýte, Ľudovom námestí, na Teplickej ulici, v parkoch na Sadovej, Ovručskej či na Hálkovej ulici. Mestskú časť by mali okrášliť na šesť až sedem týždňov.

„Tulipány v minulosti už akosi tradične patrili k Bratislave. Mnohí si istotne pamätajú pestrofarebné záhony, ktoré ju na jar skrášlili. Obnovenie tejto tradície nebude mať len estetický účinok, ale bude aj výrazným príspevkom pre životné prostredie Nového Mesta," povedal starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Novomešťania si môžu tulipánmi okrášliť aj okolie svojich domov. Každý z nich si bude môcť prevziať do svojej záhradky maximálne 50 kusov cibuliek. Mestská časť Nové Mesto ich bude rozdávať v sobotu 10. novembra 2012 od 10.00 h v parku na Račianskom mýte a potom od 15.00 h v parčíku vedľa Domu kultúry na Kramároch.

(mch)

Páčil sa vám článok?