Park na Račianskom mýte v sobotu upracú

7.11.2012
0
Park na račianskom mýte v sobotu upracú - Racko upratovanie
Páčil sa vám článok?

Veľké jesenné upratovanie čaká už túto sobotu 10. novembra park na Račianskom mýte v Bratislave. Pozvaný je každý, komu záleží na tom, v akom prostredí žije, odkazuje mestská časť Nové Mesto. Brigáda štartuje o 10.00 h.

Všetci Bratislavčania, ktorí sa rozhodnú v sobotu zapojiť do upratovania parku, dostanú pracovné pomôcky a prichystané sú aj veľkokapacitné kontajnery, ktoré zabezpečí EKO - podnik verejnoprospešných služieb.

Brigádnici však neobídu naprázdno. Mestská časť má pre nich pripravené aj sadeničky tulipánov, ktoré si budú môcť vysadiť v okolí svojich domovov. Kúpila približne 50.000 kusov cibuliek tohto kvetu a viac ako tretinu rozdá Novomešťanom. Zvyšok plánuje vysadiť napríklad na Račianskom mýte, Ľudovom námestí, na Teplickej ulici, v parkoch na Sadovej, Ovručskej či Hálkovej ulici.

Každý Bratislavčan si bude môcť vziať do svojej záhradky maximálne 50 kusov cibuliek. Mestská časť ich bude v sobotu rozdávať nielen v parku na Račianskom mýte ale od 15.00 h aj v parčíku vedľa Domu kultúry na Kramároch.

(TASR)

Páčil sa vám článok?