V Tržnici na Trnavskom mýte otvorili sociálnu výdajňu

25.9.2012
0
V tržnici na trnavskom mýte otvorili sociálnu výdajňu - Trznica
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Nové Mesto pokračuje v aktívnej pomoci sociálne slabším občanom. V utorok 25. septembra 2012 otvorila na prvom poschodí Tržnice na Trnavskom mýte sociálnu výdajňu potravín a spotrebného tovaru, ktorá by mala slúžiť zhruba 300 Novomešťanom.

„Snažíme sa neustále objavovať a využívať všetky dostupné formy pomoci tým, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. Verím, že výdajňa pomôže skvalitniť ich život," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Klienti sociálnej výdajne dostanú od mestskej časti čipovú kartu, prostredníctvom ktorej si budú môcť v nej vybrať tovar. Každá karta bude „nabitá" kreditom od 10 do 30 bodov (v závislosti od sociálnej situácie), ktorý sa bude každý mesiac zadarmo automaticky obnovovať. Novomešťan zaplatí iba počiatočný administratívny poplatok 5 € za vydanie a prevádzkovanie karty.

Hodnota tovaru bude rôzna - napríklad mlieko bude stáť pol bodu, chlieb jeden bod, spodná bielizeň či ponožky pol bodu, detský textil do dvoch bodov, hračky do dva a pol bodu. Výdajňa je určená pre invalidných a starobných dôchodcov s dôchodkom do 350 €, občanov a rodiny s deťmi v hmotnej núdzi a občanov a rodiny, ktoré sa ocitli v náhlej krízovej situácii.

(bnm)

Páčil sa vám článok?