Výtlky opravili, kompletnú opravu cesty neplánujú

9.8.2012
0
Výtlky opravili, kompletnú opravu cesty neplánujú - Kukucinova1
Páčil sa vám článok?

Čitateľ Ladislav Nagy nás listom upozornil na jamu na ceste na Kukučínovej ulici pri OD Slimák, ktorá už vraj bola pred pár rokmi opravená, no v súčasnosti je niekoľkonásobne väčšia. Magistrát, ktorému cesta patrí, nás informoval, že všetky výtlky boli už opravené, ale kompletnú rekonštrukciu cesty neplánujú.

„Všetky výtlky na chodníku a komunikácii Kukučínova pri OD Slimák boli opravené. Oddelenie cestného hospodárstva magistrátu nepripravuje žiadne väčšie opravy Kukučínovej, pretože jej kompletná rekonštrukcia je zahrnutá do stavby TEN - T- Prepoj železničných koridorov Bratislava Filiálka - Bratislava Petržalka, ktorú budú robiť Železnice SR," uviedla Janka Pauličková z oddelenia cestného hospodárstva bratislavského magistrátu. Zostáva dúfať, že záplaty na ceste vydržia, kým sa nebudú prepájať železničné trate a ochránia chodcov od výdatného ošpliechania vodou z výtlkov. Tomu sa však nevyhnú pri MHD zastávke OD Slimák, kde sa cesta pri obrubníku zvažuje a voda sa tam udrží aj niekoľko dní po daždi.

Ladislav Nagy nás taktiež upozornil na zaručené ošpliechanie počas dažďa na križovatke Jozefa Čabelku, kde sa nemá chodec často kam vyhnúť, pretože za chrbtom čakajúceho na zelenú premávajú električky. Pauličková nás informovala, že stavebná úprava tejto križovatky sa taktiež nepripravuje, ale dodala, že „správca komunikácie preverí, či sa situácia pre chodcov dá aspoň čiastočne vyriešiť zbrúsením komunikácie v mieste priechodu pre chodcov."

Miest, kde chodcom počas dažďa hrozí ošpliechanie od áut, je veľa, no často sa ani vodiči nemajú kam vyhnúť, keďže obísť všetky výtlky na ceste je veľakrát nemožné a premávka v dopravných špičkách býva poriadne hustá. Záplaty výtlkov často tvoria hrboly a cesty pripomínajú skôr fľakaté tankodrómy.

(mch)
FOTO - Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?