Záhorská Bystrica chce občanov informovať aj cez sms

26.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Záhorská Bystrica bude svojich občanov o udalostiach v obci informovať aj prostredníctvom sms-siek a e-mailov. Malo by sa tak zaručiť, že dôležité správy sa dostanú priamo k občanom.

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa (SDKÚ-DS) hovorí, že nová služba bude doplnkom k už existujúcim informačným kanálom, teda informačným tabuliam, obecnému rozhlasu a novinám Naša Bystrica. "Stalo sa nám, že sa nás občania pýtali, prečo sme ich neinformovali napr. o odstávke plynu, hoci sme to vyhlasovali cez rozhlas a oznámenia dostali aj do schránky. Keďže ale v čase oznámenia neboli doma a schránku si nepozreli, správa sa k nim nedostala, uviedol Krúpa. "Preto by sme chceli občanov informovať aj prostredníctvom mobilného telefónu a internetu."

Hromadné sms-sky a maily budú oznamovať plánované odstávky vody, plynu, elektriny, prípadné havárie, ale aj dôležité podujatia, ktoré sa budú v obci konať. "Pre obec to bude efektívne a najmä adresné," dodal Krúpa.

Na miestnom úrade, aj prostredníctvom dotazníka uvedenom na stránke obce sa občania, ktorí majú o túto službu záujem, môžu zaregistrovať. "Údaje o ich číslach a mailoch samozrejme nebudú zverejnené a budú slúžiť iba pre potreby miestneho úradu," uviedol Krúpa. Od zverejnenia oznamu minulý týždeň sa podľa Krúpových slov prejavilo záujem už niekoľko desiatok ľudí.

"Informačné sms a maily by sme chceli začať posielať v septembri, no samozrejme potrebujeme mať na to naozaj relevantnú databázu adresátov," povedal Krúpa a dodal, že chcú vytvoriť presnú databázu, aby v prípade konkrétnej udalosti sms a maily informovali iba ľudí, bývajúcich v blízkosti daného miesta. "Obrazne povedané, nebudeme to posielať celej obci, ale len tým, ktorí na určenej ulici bývajú."

(TASR)

Páčil sa vám článok?