Nové Mesto tento rok finančne podporilo 258 novorodencov

13.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto od začiatku roka uľahčilo vstup do života 258 najmenším obyvateľom. Novorodencov a ich rodičov podporila sumou 200 eur. Je to najvyššia finančná výpomoc novorodencom spomedzi všetkých bratislavských mestských častí.

Zároveň je Nové Mesto mestskou časťou v Bratislave, ktorá najdlhšie poskytuje finančný príspevok pri narodení dieťaťa. Tento rok je už jedenásty, v ktorom dostávajú malí občiankovia Nového Mesta „štartovné" do života.

„Nemôže byť v živote človeka hádam väčšia priorita, ako je dieťa. Rovnako to vnímame aj my a keďže vieme, že doba nie je ľahká, snažíme sa touto finančnou výpomocou uľahčiť detičkám a rodičom prvé mesiace života," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Ako TASR informoval komunikačný manažér miestneho úradu Ján Borčin, medzi novorodencami, ktorých Nové Mesto vítalo tento rok, majú miernu prevahu dievčatá, bolo ich 134. Najčastejšie sa medzi nimi objavilo meno Nina, druhé miesto patrí Nele a tretie Diane. Chlapcov bolo 124, najviac bolo nositeľov mena Tomáš, nasledujú Martin a Filip.

Bábätká, ktorých matka má trvalý pobyt v mestskej časti Nové Mesto, dostávajú počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa koná v novomestskom stredisku kultúry na Vajnorskej ulici, aj spomienkové darčeky - hrkálku a podbradník s vyšitým logom mestskej časti, každú mamičku odmenia ružou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?