Z eurofondov chcú obnoviť školské námestie

24.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Karlova Ves sa chce uchádzať o prostriedky z fondov Európskej únie na obnovu námestia pred Základnou školou A. Dubčeka na Dlhých dieloch, známe ako Školské námestie. Rozhodli o to karloveskí miestni poslanci na februárovom zasadnutí.

Minulý rok sa týmto spôsobom v rámci projektu Regenerácia verejného priestranstva centrálnej zóny Dlhých dielov podarilo revitalizovať Námestie Ľudovíta Fullu. Miestny úrad preto vyzval Karloveštanov, aby zaslali návrhy, námety a pripomienky, čo by sa na školskom námestí malo zmeniť, resp. čo by tam malo ešte pribudnúť.

Na Projekt Regenerácia verejného priestranstva centrálnej zóny Dlhých dielov - II. ETAPA chce karloveská samospráva nenávratný finančný príspevok v rámci Operačného programu Bratislavský kraj (opatrenie Regenerácia sídel). Pôjde o výmenu dlažby za novú, výsadbu novej zelene, doplnenie nových hracích prvkov, výmenu a osadenie ďalších lavičiek, nové osvetlenie a odpadkové koše.

Finančné náklady na spracovanie realizačného projektu sú 15-tisíc eur, z toho oprávneným nákladom po schválení projektu je refundácia 10-tisíc eur. Výška nákladov na realizáciu projektu bude stanovená v rozpočte po spracovaní realizačného projektu. Finančná spoluúčasť mestskej časti v prípade schváleného projektu je 5 - 10 percent.

Finálnu verziu projektu bude schvaľovať miestne zastupiteľstvo, posledným termínom na predloženie projektu je 15. máj 2012.

(kv)

Páčil sa vám článok?