Chcú hľadať rezervy, nie zvyšovať dane

22.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Starostka mestskej časti Karlova Ves očakáva, že tento rok bude pre miestnu samosprávu náročný, najmä z hľadiska financií. Mestská časť na to zareagovala pomerne prísnym, konzervatívnym rozpočtom, ktorý poslanci schválili.

„Budeme predovšetkým hľadať vnútorné rezervy, aby sme nemuseli zvyšovať miestne dane, ktoré sú v našej kompetencii, ako daň za parkovanie, za psa a podobne. Úspory chceme dosiahnuť aj prostredníctvom elektronických aukcií, kde jednotliví dodávatelia služieb súťažia v rovnakom čase a nakoniec zvíťazí najnižšia cena. Veríme, že nebudeme musieť obmedziť investície do opráv chodníkov, ciest, schodísk, ktoré sú v našej správe. Budeme aj naďalej pokračovať v projekte svojpomocného budovania parkovísk a chceme efektívnejšie využívať existujúce parkovacie plochy," uviedla starostka I. Hanulíková o predsavzatiach rok 2012.

Karloveská samospráva verí, že Dopravný podnik Bratislava aj v tomto roku zachová terajšiu úroveň služieb, že Karlovešťania nebudú svedkami redukcie dopravných spojov a že sa zlepší aj kvalita cestovania. „Boli by sme aj radi, aby bola vyslyšaná naša prosba na bratislavskú župu, aby v Karlovej Vsi pribudla pohotovosť pre všetky vekové kategórie, veď sme spádovou oblasťou pre okres Bratislava 4 so 100-tisíc občanmi, uviedla starostka Karlovej Vsi.

(brn)

Páčil sa vám článok?